Ungerea cu untdelemn

Titlul predicii: Repararea din nou a lui hopa mitică

Text: Iacov 5:13-16

Introducere: Vă aduceți aminte de versurile pentru copii hopa mitică? Haideți să le spunem împreună. „Hopa mitică a stat pe un zid. Hopa mitică a avut o mare cădere. Toţi caii regelui şi toţi oamenii regelui nu au putut să îl adune laolaltă pe hopa mitică din nou.” Ce versuri crude pentru copii. Garantat, hopa mitică nu ar fi trebuit să stea pe un zid, dar el trebuia să fi fost în stare să fie adunat laolaltă din nou. În cele din urmă, nu toate versurile pentru copii au mereu finaluri fericite?

Mesajul şi slujba de închinare de azi se adresează chiar la această chestiune. Există mulți oameni care trăiesc vieți zdrobite: fizic, emoțional, relaţional şi spiritual şi au o dificultate să pună laolaltă lucrurile. Unii dintre voi de aici în această dimineaţă cunosc exact despre ce vorbesc… pentru că eşti unul dintre oamenii zdrobiți.

Probabil, putem atunci să învățăm câteva lucruri în această dimineaţă de la vechile versuri pentru copii. Când el a căzut de pe zid, la cine a căutat el ajutor? „Toţi caii regelui şi toţi oamenii regelui.” Au fost ei în stare să îl repare din nou pe hopa mitică? Nu. El nu a realizat de la cine vine ajutorul său. La cine gândiți că trebuia să fi mers hopa mitică? La rege! Tot aşa trebuie să facem şi noi când experimentăm zdrobire în viețile noastre.

Poate că te gândești, eu deja știa asta! MINUNAT! Dar, crezi tu aceasta? Faci tu aceasta? Dacă da, hei, trage un pui de somn.

Dar dacă eşti ca mine, şi te lupți să mă urmărești în ceea ce știi ca să pui împreună piesele din viața ta din nou, atunci trebuie să stați treji şi să ascultați.

Citește: Iacov 5:13a

Este cineva în necaz, abătut, este vreo problemă în viața ta care nu vrea să dispară? Probabil, una financiară, relaţională sau emoțională? Este ușor să te plângi, să născocești, să te consolezi în autocompătimire sau retragere în mica ta lume sigură. Dar aceasta nu va pune laolaltă bucățile din viața ta. Ce ar trebui să faci? Roagă-te. Iacov ne spune să aducem necazurile noastre la Domnul în rugăciune.

Psalmul 55:1-3a „Ia aminte, Dumnezeule, la rugăciunea mea şi nu Te ascunde de cererile mele! Ascultă-mă şi răspunde-mi! Rătăcesc încoace şi încolo şi mă frământ…”

Psalmistul a știut, a crezut şi a practicat mersul la Dumnezeu în vremuri de necaz. Psalmii sunt plini de un acest fel de rugăciune. Noi putem învăța multe din ei despre a ne ruga în vremuri de necaz.

Înțelege, oricum, că în timp ce Dumnezeu răspunde la rugăciunea noastră, El poate că nu înlătură totdeauna necazul, dar el fie ne va transforma prin el, ca să ne dea o nouă perspectivă asupra acestuia, fie ne va da tăria să îl îndurăm.

Dacă este cineva în necaz, el ar trebui să se roage.

Citește: Iacov 5:13b

Viața nu este mereu dificilă. Există vremuri de înviorare, vremuri de bucurie şi fericire pentru Credincios. Cum răspunzi tu la aceste vremuri? Mergi la cumpărături, cinezi în oraș, dai o petrecere, îţi iei o zi liberă de la muncă. Toate acestea sunt plăcute, dar nu este cel mai potrivit răspuns către Dumnezeu care a adus binecuvântarea în viața ta.

Care este răspunsul? Cântând! Poţi să crezi aceasta? Cântând. Nu spune cântați bine, (este un lucru bun, aşa-i Wes?). Spune cântați. Nu un cântec de la Janet Jackson sau Sheryl Crow, ci cântări de laudă. Lăudându-l pe Dumnezeu pentru cine este El şi mulțumind lui Dumnezeu pentru bunătatea Lui către tine.

Dar poate că nu îţi place să cânți. Nu contează, aceasta nu este o sugestie, este o poruncă … de la Dumnezeu. Fiecare duminică dimineaţa noi vă oferim multe oportunități să vă exprimați cu ascultare bucuria voastră în Domnul prin cântecele pe care le cântăm. Doar ceva la care să vă gândiți.

Este cineva vesel? Să cânte cântări de laudă.

Citește: Iacov 5:14-16

Iacov dă trei instrucțiuni pentru cei care sunt bolnavi. Din nou, acestea sunt la imperativ. Aceasta înseamnă că ele nu sunt sugestii ci porunci.

  1. Cheamă Prezbiterii. Aceasta este cea mai simplă. Ia telefonul sau pune pe altcineva să îl sune pe Wes şi pe mine. Sunăne dacă eşti bolnav, nu ne vei deranja. Noi vrem să știm.
  1. Cere Prezbiterilor să se Roage pentru tine.

Noi ne vom ruga ca Dumnezeu să te vindece şi să îţi dea răbdare. Noi ne vom ruga pentru înţelepciune şi abilitate crescută pentru doctori. Noi ne vom ruga pentru tărie pentru familia ta şi pentru o recuperare rapidă spre integritate. Noi ne vom ruga ca Dumnezeu să te mângâie în timpul tău de durere. Adeseori cu boala vin sentimente de singurătate şi izolare. Uneori doar prezența fizică a unei alte persoane, căreia îi pasă de tine, poate fi o mângâiere şi poate ajuta procesul de vindecare. Înțelege, acesta nu este darul de vindecare menționat în 1 Corinteni 12, este o misiune de rugăciune dată prezbiterilor bisericii.

  1. Cere prezbiterilor să te ungă cu untdelemn.

Mai întâi lasă-mă să îţi spun ce nu este aceasta.

Miruirea dinaintea morții: Ultimele Rituri

Biserica Catolică îi unge pe oameni cu untdelemn când ei sunt aproape de moarte şi incapabili să îşi mărturisească în mod conștient păcatele lor. Aceasta se face pentru ca ei să poată muri fiind iertați de tot păcatul lor. Dar, nu untdelemnul este cel care aduce iertarea păcatelor, ci lucrarea terminată a lui Isus Cristos pe crucea de la Calvar. Cei care au credinţă în moartea şi învierea Lui, au iertarea păcatelor lor.

O garanție a Vindecării

Vindecătorii prin credinţă folosesc acest verset pentru a spune că toţi, dacă au destulă credinţă, vor fi vindecați. Dacă nu eşti vindecat, atunci tu nu ai destulă credinţă. Dar, nu untdelemnul sau chiar credinţa aceea care vindecă. Doar Dumnezeu este cel care vindecă şi voia Lui perfectă este aceea care determină dacă vindecarea va avea loc sau nu. Rugăciunea este conversația noastră cu Dumnezeu referitoare la nevoia noastră şi abilitatea Lui de a împlini aceasta.

Un substitut pentru Doctori şi Medicament

Tu încă trebuie să mergi la doctori şi să iei orice medicamente prescrise. Dumnezeu poate alege să folosească o metodă indirectă, cum ar fi doctorii sau medicamentele, mai degrabă decât să intervină în mod direct.

Acum lăsați-mă să vă spun ceea ce cred eu că este ungerea cu untdelemn.

O Acțiune Simbolică

Untdelemnul în Scriptură este un simbol al Duhului Sfânt. El a fost folosit pentru a consacra sau a pune de o parte oameni şi obiecte pentru slujirea lui Dumnezeu. Untdelemnul reprezenta Duhul Sfânt venind peste o persoană sau lucru pentru a-l face sfânt pentru ca să poată fi folosit în slujba lui Dumnezeu. Ungerea cu untdelemn pentru vindecare este o acțiune simbolică, în mare măsură în acelaşi fel, după cum botezul foloseşte apa pentru a reprezenta lucrarea mântuitoare a Duhului Sfânt în viețile noastre şi pâinea şi sucul reprezintă realitatea morții lui Cristos pentru iertarea păcatelor noastre.

Ascultați cu atenție, noi nu avem nevoie de apa botezului sau de pâine şi suc pentru Împărtășanie pentru ca noi să experimentăm realitățile a ceea ce ele reprezintă. Dar simbolurile (apa, pâinea şi sucul), ne ajută să facem experienţa mai reală prin a folosi mai multe dintre simțurile noastre.

Deci ce reprezintă sau simbolizează ungerea cu untdelemn?

  1. Că acela care vine în față ca să fie uns cu untdelemn s-a pus pe el/ea de o parte pentru a fi slujit de Duhul Sfânt.
  1. Aceasta reprezintă o supunere şi o dependență de voia lui Dumnezeu referitoare la vindecarea celui care este uns.
  1. De vreme ce ungerea este făcută în numele lui Isus, cel care este uns recunoaște că doar Dumnezeu singur este cel care vindecă.
  1. De vreme ce ungerea este făcută cu rugăciunea credinței, cel uns recunoaște voia suverană şi scopul lui Dumnezeu.

Şi ei sunt dispuși să se supună voii lui Dumnezeu. Fie că aceasta este ca ei să fie vindecați sau nu.

Deci, dacă tu alegi să fii uns cu untdelemn pentru vindecare în timpul sărbătorii Cinei Domnului în această dimineaţă, tu vei spune lui Dumnezeu şi la toţi de aici

  • Că tu ai o nevoie pe care doar Dumnezeu o poate împlini.
  • Că tu îţi pui încrederea în Duhul Sfânt ca să înfăptuiască voia lui Dumnezeu în viața ta.
  • Că tu eşti dispus să se supui acelei voințe, chiar dacă aceasta nu aduce vindecare.

Există altceva aici în text care este important pentru noi să nu pierdem din vedere. Iacov dă 2 instrucțiuni pentru întreaga familie bisericească

  1. Mărturisiți păcatele voastre unul altuia

Mărturisirea reciprocă a păcatului aduce vindecare în familia lui Dumnezeu. Umilința, deschiderea, iertarea şi harul printre oamenii lui Dumnezeu aduce vindecarea în comun. Nu doar fizic ci spiritual şi relaţional deopotrivă.

  1. Rugați-vă unul pentru altul

Aceasta este ceea ce face poporul lui Dumnezeu. Şi există o mare tărie şi putere în rugăciunea colectivă unită. După cum rugăciunea unui om drept ajută mult, rugăciunea a mai multor bărbați şi femei drepte va ajuta mai mult… mult mai mult.

Doar ca să înțelegeți, tu nu trebuie să fii un uriaș spiritual pentru a avea o viață de rugăciune puternică şi eficientă… tu trebuie doar să fii drept. Şi știți ce? Voi sunteţi deja, dacă ați fost mântuiți prin credinţa în Isus Cristos, voi sunteţi drepți. Aceasta înseamnă că noi toţi trebuie să ne rugăm unul pentru celălalt.

Deci, când voi vedeți pe cineva venind să fie uns cu untdelemn în această dimineaţă, rugați-vă pentru ei.

  • Cereți lui Dumnezeu, prin mila lui delicată să împlinească nevoia lor.
  • Cereți lui Dumnezeu să le dea tărie să se încreadă în El şi să se supună voii şi scopului Său referitor la nevoia lor.
  • Şi lăudați pe Dumnezeu că ei au venit în față în umilință, declarând dependența lor totală de Cristos pentru a împlini nevoia lor.

Concluzie

Noi deseori nu facem lucruri din cauza fricii. Un bun prieten şi fost pastor mi-a spus că frica nu ar trebui niciodată să dicteze ceea ce vom face sau nu vom face în viața noastră creştină. Noi poate că ne temem să venim în față să fim unși cu untdelemn pentru că noi nu credem că aceasta va funcționa. Poate că noi ne temem că vom arăta prea carismatici. Dar eu cred că este mai bine să riscăm temerile noastre şi să urmăm ceea ce Scriptura ne cheamă să facem, decât ca niciodată să nu ascultăm textul şi mereu să ne întrebăm ce ar fi putut să fi făcut Dumnezeu.

Adevărul dur este că Dumnezeu nu îi vindecă pe toţi, chiar atunci când ei vin pentru rugăciune şi ungere cu untdelemn. De ce? Noi nu știm. Unii sunt vindecați şi alții nu sunt vindecați. Şi poate că noi nu o să știm niciodată de ce. Dar noi trebuie totuşi să fim credincioși în orice situație ne-am putea găsi, şi să mergem la rege.

Print Friendly, PDF & Email